Ar Vatikanui negalioja vienas iš “dešimties Dievo įsakymų“ – Nežudyk?

“ Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. The world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children… This is not a way of life at all, in any true sense. Under the cloud of threatening war, it is humanity hanging from a cross of iron.”

“Kiekvienas ginklas, kuris yra pagaminamas, kiekvienas paleistas karo laivas, kiekviena iššauta raketa, galutine prasme reiškia vagystę iš tų, kurie alksta ir nėra pamaitinti, kurie šąla ir nėra aprengti. Pasaulis ginklams išleidžia ne vien tik pinigus, o taip pat ir prakaitą savo darbininkų, savo mokslininkų genialumą, savo vaikų viltis …, Tai nėra gyvenimo būdas apskritai, bet kokia to žodžio teisingąja prasme. Tai žmonija po grasinančio karo debesimi, kabanti ant geležies kryžiaus.”

 

— Buvęs JAV prezidentas, Dwight D. Eisenhower, kalboje 1953 m. balandžio 16-ąją –

M 1

Vatikano bankas – institucija, kuri gerokai skiriasi nuo kitų bankų. Oficialiai dvasininkai vengia šią instituciją vadinti banku ir vadina Religinių reikalų institutu. Vatikano banką valdo paskirtas profesionalus bankininkas, kuris tiesiogiai atsiskaito Kardinolų komitetui, o aukščiausiasis banko vadovas yra pats popiežius. Bankas turi teisę paslaptyje laikyti informaciją apie jame paskolas ar indėlius pasiėmusius klientus. Šiame banke laikomas ir Vatikano dvasininkų turtas (ir pinigai surinkti iš tikinčiųjų), tačiau jame indėlius gali laikyti ir pasauliečiai.

 

Suprantu, pinigai su laiku nuvertėja, todėl yra protinga juos investuoti, tam, kad iš pinigų padaryti daugiau pinigų.

N 3

Daugiau pinigų pvz. reiškia: galimybę nusiusti daugiau biblijų Nikaragvai ir t.t

Taigi, svarbu investuoti protingai tik į pelningas įmones.

Nenustebčiau, jei Vatikanas investuotų Dievo pinigus pvz.; į žvakių fabrikėlį, dulkių siurblių gamyklą ir t.t.

 

Faktas: Vatikano bankas yra vienas pagrindinių didelės pasaulinės ginklų gaminimo bendrovės „Fabbrica d’Armi Pietro Beretta“ akcininkas.

M 2

Fabbrica d’Armi Pietro Beretta yra Italijos šaunamųjų ginklų gamintojas. Jų šaunamieji ginklai yra naudojami visame pasaulyje civilinei, įstatymų priežiūrai ir karinių tikslų įvairovei. Beretta yra seniausias aktyvus šaunamųjų ginklų gamintojas pasaulyje.

M 3M 6

Ką manote?

 

Vatikanas investuoja “Dievo pinigus” į ginklų fabrikėlį ir tikisi gerų palūkanų metų pabaigoje. Tam, kad gauti daugiau palūkanų, fabrikėlis turi sėkmingai dirbti, gauti daug užsakymų ir parduoti kuo daugiau ginklų, o kaip žinote ginklai ne visada skirti baidyti žvirbliams. Kuo daugiau yra parduodama ginklų, tuo turtingesni tampa krikščionys.

N 5N 2churches_and_guns_TL_043

Kažko nesuprantu apie krikščionišką moralę, apie kurią tiek daug prirašyta Biblijoje ir kurią mums kiekvieną dieną primena neklystantis popiežius – aukščiausiasis Vatikano banko (Religinių reikalų instituto) vadovas.

M 9

M 10

M 11

aM 12

 

Įdomu, ką galvojate jūs, ką galvoja naujasis neklystantis popiežius Pranciškus,

N 9

ne ne ne, tu turi jį laikyti taip

N 7N 8_400

o dar įdomiau, ką galvoja pats Jėzus Kristus?

M 5M 4

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.